Vijesti

22.02.2024
Zaključen je i drugi dan konferencije

​Drugog dana konferencije “Informacione tehnologije” u prijepodnevnim časovima održane su paralelno tri sekcije, u hotelu “Žabljak”, hotelu “Gorske oči” i u virtuelnoj sobi gdje su posjetioci prisutni isključivo on-line. U svim sekcijama slušaoci su imali priliku da čuju veoma interesantna izlaganja autora na teme iz različitih oblasti. Ipak, domininantno su obrađivane teme iz oblasti vještačke inteligencije, mašinskog učenja i softverskih rješenja. U hotelu "Žabljak" prezentovani su i radovi po pozivu na temu uticaja naprednih statističkih tehnika na polje informacionih tehnologija i primjene standarda kvaliteta u softverskom inženjerstvu.
U popodnevnim časovima održana je poster sekcija u kojoj su, uz kratke prezentacije autorskih radova, uglavnom predstavljeni rezultati aktuelnih istraživačkih i inovativnih projekata.
Današnji dan su obilježila i dva značajna događaja. Održana je konstitutivna sjednica organizacije NOG4ME, kao i EuroCC2 trening. 
Veoma sadržajan radni dan, u kome je učešće uzelo preko 120 učesnika, zaključen je u opuštenoj i veseloj atmosferi u kafe baru "Međed" uz pratnju sjajnih muzičara iz grupe "Kino kultura".