Meni
· Info
· Cilj konferencije
· Teme konferencije
· Odbori
· Sponzori
· Prijava radova
· Informacije za autore
· Smještaj i prevoz
· Program konferencije
· Raspored sekcija
· Zbornik abstrakata
· Zbornici radova
· Foto galerija

IT Arhiva
  

Prijatelji konferencije
03.03.2017 Studentski HAKATON i IoTON
Po poslednji put ove godine na IT Žabljak-u, održane su jutarnje sekcije na kojima su prezentovani autorski radovi, te su se, kao i do sad, mogla čuti prezentacije iz različitih oblasti. Bilo je riječi o Unity3D engine-u i konceptu proširene realnosti, geo-lokacijskom servisu za javni prevoz, deep learning tehnikama za klasifikaciju napisanih cifara, primjeni računarskih algoritama u rješavanju 2048 i sudoku slagalica, sistemu mjerenja vlažnosti zemljišta, 5G mrežama, zaštiti od DoS napada i ostalom.

Već četvrtu godinu za redom, petak je dan kada IT Žabljak posjećuju studenti. Za razliku od prethodnih godina, ove godine im je omogućeno aktivno učešće u konferenciji kroz takmičenja Ioton i Hakaton. Zadatak prijavljenih timova je bio rješavanje zadatog problema iz oblasti IoT-a (Ioton) ili programiranja (Hakaton). Učesnici su po završetku takmičenja prezentovali svoja rješenja, a nakon odluke žirija su uručene vrijedne nagrade. Nakon toga uslijedilo je predavanje na temu programiranja mobilnih aplikacija za iOS u SWIFT 3.0 programskom jeziku koje je održao Milan Todorović iz firme Crossover. U sklopu takmičenja organizovane su i prezentacije partnerskih kompanija: Čikom, Ibis Instruments, Digit Montenegro, Amplitudo, Bild Studio i ION solutions.

Na plenarnom dijelu, danas u nešto dužem izdanju, predavanje je održao dr Velimir Čongradac sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu na temu „Savremena WEB bazirana BMS i Smart Home rešenja”, gdje su posjetioci imali priliku da vide i kratku demonstraciju upravljanja udaljenom prostorijom putem web aplikacije. Programski dio Konferencije je završen okruglim stolom na temu „ICT obrazovanje – izazovi i perspektive“, čiji je moderator i uvodničar bio akademik prof. dr Dejan Popović, a koji je pobudio interesovanje velikog broja učesnika i na kojem se čuo veliki broj zanimljivih diskusija.

Kraj dana obilježilo je druženje preko 200 učesnika Konferencije u hotelu „Žabljak“ na kojem su dodijeljene nagrade studentima i zahvalnice sponzorima i prijateljima IT-a.

Ostale vijesti
Anketa
Da li ćete doći na IT2020?
Da
Glasova: 97
Percent: 94.2 %  
Ne
Glasova: 6
Percent: 5.8 %  


Sponzori konferencije

Elektrotehnicki fakultet Univerziteta Crne Gore

IT drustvo, Crna Gora

Fakultet za informacione sisteme i tehnologije Univerzitet Donja Gorica

Ministarstvo nauke Crne Gore

Fakultet organizacionih nauka Univerzitet u Beogradu

IEEE

Prirodno-matematicki fakultet Univerziteta Crne GoreInformacione Tehnologije, Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore