Meni
· Info
· Cilj konferencije
· Teme konferencije
· Odbori
· Sponzori
· Prijava radova
· Informacije za autore
· Smještaj i prevoz
· Program konferencije
· Raspored sekcija
· Zbornik abstrakata
· Zbornici radova
· Foto galerija

IT Arhiva
  

Prijatelji konferencije
21.02.2020 Treći dan Konferencije je obilovao interesantnim dešavanjima
Treći dan Konferencije je započeo paralelnim sekcijama u hotelima “Žabljak” i “Gorske oči”. U sali hotela “Žabljak” autori su prezentovali radove koji su se dominantno bavili obradom signala i analizom algoritama sa različitim primjenama. U sali hotela "Gorske oči" prezentovani su radovi koji su se bavili fraktalnom analizom, prepoznavanjem teksta, mašinskim učenjem, blockchain-om, kolaborativnim alatima i matematičkim modelima.
U hotelu "Enigma" je održan prošireni sastanak MIXP članova i Savjeta na temu “Implementing IPv6 in MIXP" na kojem je konstatovana uspješna instalacija IPv6 u MIXP-u i razmatrani dalji koraci na potpunoj implementaciji IPv6 u Crnoj Gori.
Pauzu između prijepodnevnih autorskih sekcija i popodnevnog radnog programa učesnici su iskoristili za kraći odmor, druženje i okrepljenje na Jezerskoj visoravni.
Popodnevni program je započeo predavanjem prof. dr Jovice Milovanovića koji je na taj način dao uvod u panel diskusiju na temu "ICT u elektroenergetici".
Program trećeg dana Konferencije je zaključen svečanim programom u restoranu "Crno jezero". Program je otvoren filmom realizovanim specijalno za ovu priliku u kome su evocirane uspomene na dosadašnji rad i rezultate konferencije "Informacione tehnologije". Nakon toga su se prisutnima obratili prof. dr Božo Krstajić, predsjednik organizacionog odbora Konferencije i prof. dr Saša Mujović, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Kraćim kulturno-umjetničkim programom su predstavljeni tradicionalni instrumenti (dvojenice i gusle), pjesme i igre iz Crne Gore. Poznata modna kreatorka Marina Banović-Džuver je predstavila svoje kreacije u okviru modne revije, organizovane za ovu priliku, a potom su se učesnici Konferencije uz zvuke "Pljevaljskih tamburaša" družili do kasno u noć.

Ostale vijesti
Anketa
Da li ćete doći na IT2020?
Da
Glasova: 97
Percent: 94.2 %  
Ne
Glasova: 6
Percent: 5.8 %  


Sponzori konferencije

Elektrotehnicki fakultet Univerziteta Crne Gore

IT drustvo, Crna Gora

Fakultet za informacione sisteme i tehnologije Univerzitet Donja Gorica

Ministarstvo nauke Crne Gore

Fakultet organizacionih nauka Univerzitet u Beogradu

IEEE

Prirodno-matematicki fakultet Univerziteta Crne GoreInformacione Tehnologije, Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore