Meni
· Info
· Cilj konferencije
· Teme konferencije
· Odbori
· Sponzori
· Prijava radova
· Informacije za autore
· Smještaj i prevoz
· Program konferencije
· Raspored sekcija
· Zbornik abstrakata
· Zbornici radova
· Foto galerija

IT Arhiva
  

Prijatelji konferencije
17.02.2020 XXIV MEĐUNARODNA NAUČNO-STRUČNA KONFERENCIJA „INFORMACIONE TEHNOLOGIJE 2020“
Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore i “IT društvo” organizuju XXIV naučno-stručnu konferenciju „INFORMACIONE TEHNOLOGIJE – SADAŠNJOST I BUDUĆNOST 2020“ koja će se održati od 18. do 22. februara 2020. godine na Žabljaku. Ovo je naučno-stručni skup, koji se već 24 godine organizuje na Žabljaku i ima za cilj sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Na Konferenciji će biti organizovani paneli, autorske sesije, radionice i rasprave na okruglim stolovima o ICT trendovima razvoja, procesu digitalne transformacije, kao i o drugim aktuelnim problemima iz ove oblasti. Programski odbor sačinjavaju eminentni naučnici iz 8 država, a Konferencija je podržana od strane IEEE udruženja i IEEE sekcije za Srbiju i Crnu Goru. Pored prezentacije autorskih radova, na konferenciji će eminentni i kompetentni međunarodni i domaći eksperti uzeti učešća na panelima sa temama: „IoT security risks“, „ICT u elektroenergetici“ i „Blockchain tehnologija i primjene“.
Kao i ranijih godina, biće omogućeno da šira stručna i naučna javnost i svi zainteresovani prate dešavanja na Konferenciji preko Interneta, putem videokonferencije. Linkovi za pristup Konferenciji preko Interneta, kao i svi detalji programa i ostalih aktivnosti, će biti dostupni na ovom sajtu.
Pored naučnih i stručnih aktivnosti, organizatori su se potrudili da učesnici uživaju u čarima Durmitora i mnoštvu lokalnih turističkih sadržaja, kroz organizovana druženja u vidu sledećih aktivnosti: SKI workshop, Kuvano vino u Jezerima, Durmitorko sijelo uz gitaru, Jezerski pogled sa Savine vode i IT Banquet na Crnom jezeru i modnom revijom Marine Banović.
Podršku Konferenciji su pružili Prirodnomatematički fakultet UCG, Fakulet Informacionih tehnologija Univerzitet Donja Gorica (UDG), Fakultet Organizacionih Nauka Univerzitet Beograd (FON UB), Ministarstvo nauke Crne Gore, Čikom doo, Roaming Networks, Symantec/Broadcom, Opština Žabljak, Turistička organizacija Žabljak i Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore.
Organizatori očekuju preko 200 učesnika, nadaju se lijepom vremenu, druženju i obilju ideja i snijega.
Otvaranje Konferencije je 20. februara u 21 čas u restoranu „Crno jezero“ na Žabljaku.

Ostale vijesti
Anketa
Da li ćete doći na IT2020?
Da
Glasova: 97
Percent: 94.2 %  
Ne
Glasova: 6
Percent: 5.8 %  


Sponzori konferencije

Elektrotehnicki fakultet Univerziteta Crne Gore

IT drustvo, Crna Gora

Fakultet za informacione sisteme i tehnologije Univerzitet Donja Gorica

Ministarstvo nauke Crne Gore

Fakultet organizacionih nauka Univerzitet u Beogradu

IEEE

Prirodno-matematicki fakultet Univerziteta Crne GoreInformacione Tehnologije, Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore